Cum se distinge o logie de un balcon? Ce tipuri de loggii și balcoane există?


Astăzi este deja dificil să ne imaginăm o clădire modernă fără balcon sau logie. Ele modelează și decorează întreaga casă. În plus, prezența lor face viața mai confortabilă. Această cameră poate fi folosită ca loc de odihnă, depozitare a lucrurilor, iar multe dintre ele măresc suprafața apartamentului datorită acesteia. Mai mult, în situații de urgență, acestea pot servi ca o modalitate de evacuare a locuitorilor din clădire. În acest articol vă vom spune ce sunt un balcon și o logie, cum diferă acestea și ce tipuri de balcoane și loggii există.

Subtilități ale legislației

În general, placa de balcon, peretele portant exterior, este proprietatea comună a casei. Prin urmare, pentru a vă proteja de probleme în viitor, trebuie să vizitați administrația locală și să aflați exact dacă este necesar să vă puneți de acord asupra geamului spațiului balconului. Fiecare oraș sau oraș are propria politică în ceea ce privește geamul balcoanelor.

În unele orașe, aprobarea este obligatorie numai atunci când fațada este orientată spre bulevard. Dacă ferestrele au vedere la curte, autoritățile locale pot spune direct că nu este nevoie de aprobare.

Dar mai întâi, va trebui să obțineți un răspuns oficial de la un reprezentant al autorităților, astfel încât să nu existe probleme în viitor. Dacă este necesară aprobarea, va trebui să pregătiți următoarele documente:

 1. Pașaport tehnic de la ITO.
 2. Proiect de reamenajare pregătit de o organizație autorizată pentru lucrări de proiectare.
 3. Concluzia inspectoratului de incendiu cu privire la siguranța unei astfel de reamenajări.
 4. Încheierea stației sanitare și epidemiologice.

acord de imagine cu ITO

Cu aceste documente, trebuie să contactați administrația locală, care va decide dacă este posibil să glazure sau nu. În cazul unei decizii pozitive, proprietarul are dreptul de a începe lucrul. Dacă trebuie să efectuați toți pașii de mai sus, va dura câteva luni. Desigur, există multe formalități, dar sunt destul de rezonabile.

De exemplu, atunci când geamurile cu structuri din lemn, balconul este învelit cu clapă, iar ramele grele sunt ținute de lemn. În primul rând, este important să vă asigurați că placa din balcon poate suporta greutatea unui astfel de turn. Prin urmare, este necesar să se aprobe proiectul de reconstrucție.

Proprietăți

În etapa inițială, merită să vă decideți asupra ordinii de lucru. Trebuie să alegeți obiectivul principal. Privind fotografiile balcoanelor moderne cu un peisaj atractiv, puteți vedea cât de bună este loggia deschisă aici. Într-o zonă de nord cu precipitații reci, o opțiune închisă va fi mai practică.

Merită să ne amintim că, dacă casa are o valoare istorică, atunci ar trebui să vă permiteți să faceți modificări. Cu interzicerea decorării externe, este posibil să se ocupe doar de interior.

De asemenea, ar trebui să contactați un expert pentru a evalua puterea balconului. Dacă materialul este suspect, aragazul va trebui înlocuit. Acestea sunt puncte importante pentru siguranța vieții tale și a vecinilor care locuiesc la etajul de mai jos.

Cum se alege un sistem de geamuri

Înainte de a sticla un balcon, trebuie să decideți care sunt obiectivele mai importante. Dacă trebuie să protejați site-ul de interferența persoanelor neautorizate, geamurile pot fi reci. Această opțiune va fi fără echivoc avantajoasă dacă capacitatea portantă a plăcii este mică și nu poate rezista la o greutate mare.

Este cu totul altă problemă dacă proprietarii vor avea o petrecere a ceaiului, vor echipa un birou sau o cameră de zi. Când ar trebui să crească răsaduri sau să stocheze alimente pe tot parcursul anului, geamurile ar trebui să fie calde. Dar, în acest caz, trebuie să fiți siguri că placa de beton va rezista multă greutate.

Vitrarea rece a balconului este aleasă de persoanele care consideră odihna pe balcon ca o oportunitate de a respira aer curat fără a părăsi apartamentul. Dacă aveți nevoie urgentă de a închide spațiul balconului de la intruși, opțiunea fără izolație va fi cea mai ieftină. Designul este potrivit pentru vechiul Hrușciov, nu este conceput pentru rame grele.

Doar geamurile calde vă vor permite să folosiți camera pe tot parcursul anului. Acest lucru va fi un lucru bun de la încălzirea aparatelor, căldura nu va ieși în stradă. Este adesea instalat dacă intenționează să combine un balcon cu o cameră în viitor. Izolarea fonică se va îmbunătăți, ceea ce este deosebit de important dacă există un drum aglomerat în apropiere.

Geamuri calde

imagine a geamurilor calde

Cea mai populară opțiune este cadrele din PVC sau plastic. Acestea sunt considerate calde dacă este instalată o unitate de sticlă cu mai multe camere. Principalele avantaje ale acestei soluții sunt durata de viață lungă, prețul redus și instalarea ușoară. Dar, în absența ventilației echipate cu astfel de cadre, poate fi înfundat în zilele toride.

Condensarea se poate forma pe versiunile ieftine și ulterior se formează.

Ramele calde din aluminiu conțin distanțiere termice. Pot fi vopsite în orice culoare, chiar argintiu sau auriu. De asemenea, avantajul aluminiului este siguranța la foc, materialul este foarte ușor și nu încarcă placa de balcon. Dar, datorită inserțiilor termice, costul crește semnificativ. Și în ceea ce privește izolația termică și fonică, produsele din aluminiu sunt încă inferioare plasticului.

Versiunea clasică a geamurilor calde sunt ramele din lemn. Sunt grele, fiabile și nu emit vapori nocivi. Ferestrele din pin vor fi o opțiune ieftină, Dezavantajul: cadrele din lemn sunt mult mai greu de deschis decât ferestrele cu geam termopan. Înainte de apariția vremii reci, astfel de ferestre trebuie să fie izolate, iar după iarnă pot să se deformeze.

Doar un balcon solid va rezista severității unei structuri din lemn. Într-un complex rezidențial modern, lemnul nu este întotdeauna adecvat; arată mai bine în casele vechi cu arhitectură clasică. Teremok-ul curenților acoperiți cu pete este periculos de incendiu și pare foarte depășit. Puțină lumină trece prin astfel de structuri.

Geamuri reci

Geamurile fără rame sunt adesea folosite în clădirile noi. Balconul este acoperit cu sticlă securizată durabilă de aproximativ 7 milimetri grosime.

poze cu geamuri reci

În funcție de principiul de deschidere a clapelor, se disting următoarele soiuri:

 1. Deschidere în ambele direcții sau pendul.
 2. Balansare într-o singură direcție - balansare.
 3. Alunecare - canelurile se deplasează de-a lungul ghidajelor, adesea pot fi fixate în poziția finală în unghi drept.

Vitrarea fără rame permite maximă lumină solară, designul arată plăcut din punct de vedere estetic și vă permite să admirați în mod liber panorama împrejurimilor. Instalat pe balcoane de orice configurație. Clapetele pot fi trase înapoi cu o mișcare ușoară a mâinii și fără zgomot inutil.

Dar străinii pot vedea clar proprietarul apartamentului și lucrurile pe care le-a pus prin sticla transparentă. Iarna, va fi frig să stați mult timp într-o astfel de cameră. Sistemul nu este conceput pentru instalarea de plase de țânțari, așa că vara va fi o mulțime de țânțari. Sticla securizată are un nivel scăzut de izolare fonică, iar umiditatea poate pătrunde la îmbinări cu placa de beton.

Pentru geamurile reci, se folosesc adesea rame din aluminiu. Sunt ușoare și ieftine, nu se deteriorează sub influența substanțelor chimice caustice de uz casnic. Adesea canelurile nu sunt articulate, ci glisante. Acest design economisește spațiu în spații înguste. Ferestrele transmit lumina bine, pot acoperi o suprafață mare. Dar pe vreme rece, aluminiul este rece la atingere.

De asemenea, omite foarte mult sunetele de pe stradă, deci nu este potrivit dacă ferestrele au vedere la o autostradă aglomerată sau la un club de noapte.

Semi-cald

Această categorie include sistemele care mențin temperaturile peste temperatura de îngheț.Dar, în același timp, izolarea completă necesară pentru reședința permanentă nu este realizată. În acest scop, sistemul de coridoare este potrivit (citiți mai multe în articolul „Vitrarea balconului din coridoare”). Funcționează pe același principiu ca și un dulap. Clapetele cu role se deplasează de-a lungul ghidajelor.

imagine a geamurilor semiizolate

O șină separată este utilizată pentru a muta plasa de țânțari. Astfel de cadre sunt ușor de operat, durabile, pot funcționa până la 50 de ani, dar principalul avantaj este compactitatea. Nu trebuie să mutați lucrurile de pe pervaz pentru a deschide cercevela.

Geamuri panoramice

Acest tip de geam se numește uneori balcon francez, este instalat de jos în sus. Principala caracteristică este absența unui gard gol în partea de jos. Nu numai proprietarul poate vedea ce se întâmplă pe stradă, dar trecătorii pot vedea ce se întâmplă pe balcon. Există geamuri reci și calde, panoramice fără cadru ale logiei.

Sticla permite trecerea luminii maxime, designul arată impresionant. Nu este nevoie să cheltuiți bani pentru izolare fonică sau decor interior.

imagine a geamurilor panoramice

Dar, totuși, costurile de încălzire vor crește. Vara, paharul va fi încălzit, aerul va fi fierbinte, ca într-o seră. Nu va fi ușor să curățați exteriorul ferestrelor de murdărie. Costul unei astfel de structuri este ridicat, în timp ce este fragil. Dacă o echipă de fotbal din curte se adună sub ferestre, geamurile transparente pot să nu dureze mult.

Materiale de construcții

Magazinele oferă o gamă largă de materiale de construcții pentru finisarea logiei. Este o idee bună să folosiți o structură specială metal-plastic ca o combinație de uși și ferestre. Acest dispozitiv se numește bloc de balcon și rezolvă problema cu lumina. După ce ați decis scopul camerei de balcon, este selectat decorul interior al balcoanelor, cele mai populare tipuri ale sale sunt prezentate în tabel.

NumeVizualizăriCaracteristici
Blocuri de sticlăÎn reliefRezistența la foc și apă
NetedIzolare fonică
TransparentRezistență la șocuri
MatUșurința de instalare
ColoratDurabilitate
Cu modele, inserțiiUsor de curatat
Tapet lichidPorosIzolare fonică și termică
ColoratNu absorbi mirosul
CelulozicNu acumulați praf
MătaseRezistent la UV
Tencuiala decorativaColoratProtecție împotriva prafului
Cu diverse tipareRezistent la apă
Căptușeală din lemnCăptușeală euroCăldură
Soft-lineConfort
CalmPrietenos cu mediul
PinDurabilitate
FoioaseIzolație termică și fonică
Finisaj de plutăPlaci de plutăRezistent la umezeală, raze UV, deformare
Pânză rulatăIzolare termică și fonică
Tapet din plutăPrietenos cu mediul
Rezistent la foc și umiditate
BambusTijă groasăEcologic curat
Cu gaură subțireRezistent la razele UV, temperatura
SeparatRezistenta la apa
ÎntregPutere
Covorase din rachitaNu colectează praful
TapetUsor de intretinut

Înapoi la cuprins

Soiuri de cercevele

În funcție de sistemul existent și de scopul geamului, poate fi selectat un tip specific de mecanism de fereastră.

Prin modul de deschidere, canelurile sunt de următoarele tipuri:

 1. Pivotant sau oscilant - cel mai comun în sistemele de orice design. Fâșia se deschide, mișcându-se vertical spre interior sau spre exterior pentru a economisi spațiu.
 2. Surd - neavând capacitatea de a deschide. La instalarea cadrelor din lemn sau metal-plastic, unele ferestre sunt lăsate nedeschise.
 3. Pliere - în acest fel, orificiile de aerisire sunt de obicei deschise pentru ventilație. Se deschid orizontal cu aproximativ 20 de grade.
 4. Cel mai complex mecanism din cele de mai sus este mecanismul swing-out. Poate să se deschidă sau să se încline. De obicei încorporate în geamuri termopan.
 5. Glisare - deplasați-vă într-un singur plan fără a modifica unghiul de înclinare.

imaginea unei varietăți de cercevele

Ramele din lemn sunt de obicei articulate. Cântăresc mult, iar mecanismul complex va eșua sub greutatea lor. Cu geamuri panoramice, sunt instalate adesea mai multe ferestre articulate. Designul culisant este ideal pentru spațiile mici. Singurul său dezavantaj este susceptibilitatea la rupere.

Iluminat

Iluminarea corect plasată poate fi o paie de economisire pentru o cameră mică cu balcon. Cu ajutorul luminii, puteți extinde vizual spațiul. Nu există restricții privind alegerea corpurilor de iluminat. Poate fi becuri, candelabre, lămpi, aplice, LED-uri, veioze și sisteme întregi de corpuri de iluminat. Pot fi așezate pe pereți, tavan și chiar pe podea.

Pentru a nu strica aspectul estetic al camerei cu fire electrice, acestea trebuie îngrijite la etapa de finisare. Apoi, cablajul electric va fi de tip ascuns, ceea ce va evita firele ascunse. Cablajul deschis este mascat cu elemente decorative și panouri speciale. Principalul avantaj al cablajului deschis este disponibilitatea sa în timpul lucrărilor de reparații, ceea ce nu se poate spune despre cablajul ascuns.

Idei moderne pentru proiectarea și amenajarea balconului și a logiei

Când instalați corpuri de iluminat, trebuie să acordați atenție direcției luminii. Lumina directă de sus în jos o face mai grea și micșorează spațiul. Lumina de jos în sus, care este împrăștiată artificial în suprafața reflectorizantă a tavanului întins, fotografii și oglinzi pe pereți, extinde spațiul. Pentru camere întunecate, este mai bine să utilizați lumina difuză a lămpilor puternice cu un număr mare de lămpi mici suplimentare. Jocul de umbre și lumină afectează direct percepția ochiului uman asupra lățimii, lungimii și „adâncimii” spațiului.

Caracteristici de instalare a diferitelor tipuri de geamuri

Pentru a reduce suflarea prin ușa balconului, mulți pun geamuri reci. Pentru a face acest lucru, utilizați geamurile balcoanelor și logiilor cu profil din aluminiu fără izolație. Dar la etajele înalte, cadrele ușoare din aluminiu nu vor rezista la sarcinile vântului. Începând cu etajul 9, astfel de sisteme nu sunt instalate. În cazul geamurilor fără rame, pe vreme de vânt, canelurile încep să scânteie.

imagine a geamurilor fără rame

Dacă instalarea se face cu erori, geamul uriaș poate zbura cu ușurință.

Este important să ne amintim că, datorită diferenței de temperatură dintre cameră și logie, geamurile se pot acoperi cu condens. Acest condens în îngheț se va transforma în gheață, apoi se va dezgheța la soare. Umezeala constantă poate afecta negativ starea armăturilor sau poate provoca apariția ciupercilor pe pereți. Pentru a evita o astfel de problemă, este recomandabil să utilizați un încălzitor sau să instalați un încălzitor.

Dacă intenționați să utilizați geamuri calde, acest lucru nu înseamnă că nu este necesară izolarea. Ca încălzitor, puteți utiliza vată minerală sau polistiren expandat. Dar trebuie avut în vedere faptul că spuma de polistiren fumează deja la +60 grade, deci este considerată periculoasă la incendiu. Dacă există un acoperiș peste balcon, va trebui să vă ocupați de izolarea fonică a acestuia. În caz contrar, veți auzi tamburul ploii, iar iarna, căldura scapă puternic prin acoperișul neizolat.

Atunci când instalați geamuri calde, este mai bine să acordați preferință profilului din PVC. Desigur, cadrele din aluminiu cu inserții termice pot înlocui o unitate de sticlă din plastic. Dar cântăresc mult mai mult și vor costa mai mult. Este important să ne amintim că, pentru a crea un microclimat optim în incintă, toate lacunele trebuie sigilate.

Dacă le lăsați neterminate, chiar și cu încălzire suplimentară, loggia va fi rece și inconfortabilă.

Reamenajare

Combinarea unui balcon cu o bucătărie sau o cameră necesită un permis ITO. Dacă modificările sunt aprobate, se eliberează un nou pașaport tehnic pentru repararea modernă a balcoanelor.

Momentul reconcilierii reamenajării nu poate fi ignorat, pot apărea probleme serioase cu amenzile.

Camera de zi ar trebui să fie conectată doar la un balcon izolat cu grijă. Pentru ca iarna incaperea sa nu piarda caldura din cauza peretilor slab pregatiti.Dacă se pierde căldură, vor fi necesare mai multe investiții financiare pentru încălzire.

Când conectați două zone, puteți îndepărta complet pereții sau doar ușa cu ferestre. Demontarea completă a pereților nu este rea pentru apartamentele mici. În a doua opțiune, partiția salvată poate fi convertită într-un blat de bar în bucătărie.

Cum să glazurați un balcon cu propriile mâini

Am examinat această problemă în detaliu, cu instrucțiuni pas cu pas în articolul: „Geamuri de balcon pentru bricolaj”.

Oamenii care sunt obișnuiți să aranjeze totul pe cont propriu pot face fără ajutorul specialiștilor. Cea mai ușoară cale este de a construi o clădire dintr-o bară de lemn. Veți avea nevoie de o bară cu o secțiune de 5 × 10 cm, de preferință fără noduri, nu răsucite, bine uscate. Șuruburile pentru lemn, unghiurile de montare și plăcile sunt utile în lucrare.

Unelte necesare - șurubelniță fără fir sau burghiu electric, ferăstrău sau ferăstrău circular.

poza instrumentelor

Dacă există o balustradă, două rafturi dintr-o bară pot fi pur și simplu legate în colțuri. Apoi, grinda este așezată pe balustradă și atașată la stâlpii verticali cu unghiuri de fixare. Blocurile de ferestre vor fi atașate la această bază, care se află pe balustradă. Toate elementele de fixare sunt realizate convenabil folosind șuruburi, plăci de montare și colțuri.

Când toate blocurile de ferestre sunt fixate, va trebui să folosiți căptușeala pentru a închide porțiunea de balcon care nu este acoperită. Dacă placa este slabă, căptușeala este înlocuită cu o foaie profilată.

Astfel, construcția lemnului se acumulează treptat, devine mai grea și mai caldă. Dacă doriți, puteți izola structura cu vată minerală și înveliți din nou interiorul cu clapă sau panou dur. Dacă acest lucru nu se face, fibrele vatei minerale se vor desprinde și vor zbura în aer.

Profile din lemn pentru geamuri

Sunt piese fabricate din fabrică pentru fixarea cadrelor din lemn. De regulă, balustradele metalice nu sunt tăiate în timpul geamurilor. Prin urmare, părțile de susținere ale structurii trebuie să fie modelate astfel încât să poată fi atașate cu ușurință la piesele metalice existente. Apoi, rezultatul va părea îngrijit.

Câteva cuvinte despre reparații

După cumpărarea unei case, mulți oameni încep imediat să renoveze. Și, cel mai adesea, suprastructurile sunt alese ca primele premise pentru muncă. În acest sens, este logic să ne concentrăm asupra faptului că vitrarea logiilor și a balcoanelor are, de asemenea, o serie de diferențe. Deci, pentru a efectua reparații pe balcon, veți avea nevoie de mai puțini bani. Aceasta este o cameră defectă care nu necesită izolație. Aici este suficient să glazurați și să finalizați lucrările de finisare. O logie va fi mai complexă în specificul său pentru reparații. Acest spațiu este cel mai adesea echipat mai serios. Aici se află zone de luat masa întregi, ceea ce crește timpul petrecut de o persoană în această cameră. În acest sens, se utilizează materiale mai scumpe pentru izolarea a trei pereți și a unei pardoseli. Este permisă încălzirea în acest spațiu, dar acest scop trebuie coordonat cu autoritățile competente.

Ca materiale de finisare pentru podea pe balcon și logie, puteți utiliza:

 • Gresie ceramică;
 • Parchet;
 • Laminat.

Pentru pereți și plafoane pentru o logie, căptușeala este potrivită - un material natural, pentru un balcon - panouri din plastic. Cele mai ieftine și mai puțin costisitoare în ambele cazuri vor fi vopseaua și tencuiala.

Similitudinea celor două clădiri nu le face exact la fel. Loggia și balconul sunt două spații diferite care au diferențe semnificative. Dacă vă concentrați atenția asupra diferenței, atunci puteți evita nu numai cheltuielile inutile atunci când cumpărați, ci puteți efectua reparații la cel mai mic cost. În același timp, folosind informațiile din acest articol, proprietarul localului va avea date importante.Pe baza acestora puteți gândi în continuare cel mai bun tip de amenajare pentru fiecare spațiu, puteți alege cea mai practică opțiune de geam.

Balcoane outrigger

Acesta este numele unei structuri care într-un fel într-o secțiune orizontală ocupă o suprafață mai mare decât o placă. Structura vitrată se extinde, datorită acestui fapt, balconul devine mai lat la mijlocul înălțimii. În cazul unei structuri din lemn, grinda de susținere se extinde în diagonală dincolo de planul plăcii. O astfel de structură seamănă puțin cu un butoi.

Dacă cadrul este metalic, partea de susținere poate fi amplasată în unghi drept față de planul balustradei. Ochelarii vor fi amplasați la 10-15 centimetri dincolo de balustrada balconului.

poza unui balcon

Un balcon cu un loc de luat masa extinde spațiul personal al unei persoane. Acest lucru nu necesită extinderea plăcii în sine, ceea ce este impracticabil din punct de vedere tehnic. Dar cadrul trebuie să fie fiabil și ușor. Este mai bine să alegeți ferestre glisante pentru a nu crea stres suplimentar asupra clădirii la deschidere.

Arborele este încă la modă

Însă plasticul și aluminiul nu sunt singurele materiale potrivite pentru instalarea pereților despărțitori de ferestre pe o logie. Structurile din lemn nu au încetat să-și găsească ventilatoarele, deoarece sunt capabile să creeze cel mai favorabil microclimat în spațiul rezultat. Acestea continuă să fie utilizate atât într-o clădire cu panouri, cât și într-o clădire din cărămidă. Ca parte a sistemelor, se utilizează o unitate cu geam termopan, care nu diferă de structurile din plastic.

Într-un compartiment cu un finisaj adecvat, puteți obține o cameră confortabilă și de înaltă calitate, care poate deveni un spațiu suplimentar de locuit în orice casă. Și cu aceasta, astfel de ferestre atrag noi fani.

Tipuri de geamuri de balcon

Atunci când geamuri un spațiu de balcon, puțini țin cont de particularitatea fixării plăcii. Cea mai puternică structură pentru a susține greutatea maximă este o placă de beton armat. Poate fi suportat și pe console, cum ar fi un raft de bucătărie.

În unele case, balcoanele au suporturi exterioare sprijinite pe sol sau fundații. Ele sunt adesea construite la primul sau al doilea etaj.

Modificările atașate sunt atașate utilizând suporturi laterale. Cel mai adesea, suportul este atașat de perete, posturile suplimentare se pot baza pe propria lor fundație. De obicei, astfel de structuri sunt realizate la parter. Camera este vitrată cu elemente anti-vandal, astfel încât fereastra să nu poată fi deschisă din exterior.

Balconul francez nu are deloc o platformă cu drepturi depline; este o mică margine pe care să-ți pui piciorul.

Poza cu balcon francez

Un balcon în consolă este o structură în care plăcile sunt susținute de un fel de consolă sau consolă. Aceste console sunt încorporate în pereți. Este mai bine să alegeți geamuri nu grele pentru acest tip de balcon. Capacitatea portantă a structurii în consolă este redusă, dar o astfel de structură arată elegantă și grațioasă.

Ce e mai bine

Cel mai adesea, este recomandat să alegeți apartamente cu logii, deoarece acestea sunt sigure, pot fi echipate transformându-le în camere funcționale cu drepturi depline. Adevărat, costul unui astfel de apartament va fi mult mai mare.

Desigur, balconul are și avantaje în ceea ce privește decorativitatea. Balcoanele mici, bine întreținute de pe clădirile vechi arată estetic, decorând spațiul înconjurător.

Ambele opțiuni au modele complet diferite. Funcționalitatea și utilizarea lor sunt, de asemenea, diferite. La sfârșitul zilei, este alegerea individuală a tuturor.

Tipuri de loggii

Spre deosebire de balcon, loggia nu iese din perete și se află pe aceeași bază cu camera (Pentru mai multe detalii, consultați articolul: „Care este diferența dintre un balcon și o logie”). Pe trei laturi este închis cu pereți, în față este un gard. Modificările de colț au doi pereți, cele semicirculare au unul.

Soiuri de loggii:

 1. Outboard - placa este susținută pe grinzi în consolă, iar structura în sine este formată din pereți atașați, care sunt situați perpendicular pe fațadă.
 2. Incorporat - cu acest tip, placa se sprijină pe pereții portanți aflați în exterior.
 3. Fereastra de golf - reprezintă redistribuirea clădirii, poate fi poligonală sau rotunjită.

poze cu logii

Dacă balconul nu poate avea acoperiș, loggia este închisă de precipitațiile atmosferice de tavanele etajului superior. De asemenea, această clădire are, de obicei, dimensiuni mai mari, astfel încât este mai ușor să echipați o cameră de odihnă pe ea. Dar pentru aceasta trebuie să glazurați camera.

Dimensiuni (editați)

Clădirile moderne au o varietate de dimensiuni și forme. Cineva se poate bucura de imensul balcon de șapte metri, în timp ce alții se încadrează în doi metri. Din fericire, pentru orice opțiune, puteți găsi cu ușurință soluțiile ideale de finisare.


Cazane

Cuptoare

Ferestre din plastic